Montaža centralnog grijanja

 

Izvodimo sve sustave centralnog grijanja, kao što su radijatorsko toplovodno centralno grijanje (plin, loživo ulje, kruta goriva, električno, solarno, spojeno na toplinarski sustav), toplovodno podno grijanje, toplovodno grijanje velikih prostora zračnim grijačima itd.

Pri ugradbi koristimo materijale renomiranih europskih proizvođača kao što su Kermi, Oventrop, Wolf, Vaillant i dr.

Osim radijatorskog grijanja, koje je najrašireniji oblik zagrijavanja prostora, izdvajamo podno grijanje koje se izvodi samostalno ili u kombinaciji sa radijatorskim grijanjem. Postavljanje sustava podnog grijanja preporuča se u prostorima koji imaju dobru toplinsku izolaciju i male gubitke topline.

Bez obzira o kakvom se sustavu grijanja radi, pobrinut ćemo se da svi njegovi elementi budu stručno i kvalitetno izvedeni. Pritom garantiramo kvalitetu izvedenih radova i poštivanje svih sigurnosnih propisa i standarda.

 

Montaža kotlovnica

 

Montiramo nove ili saniramo stare kotlovnice, koristeći se opremom poznatih proizvođača: Wolf, Oventrop, Vaillant i sl.

Kotlovnica je sustav koji mora funkcionirati besprijekorno, a njezino izvođenje složen je posao kojem pristupamo profesionalno i stručno.

 

Izvedba solarnih sustava

 

Solarnim kolektorskim grijanjem grije se sanitarna voda tokom godine, a primjenjuje se i na instalacijama centralnog grijanja u zimskom periodu.

Prednost solarnog grijanja u odnosu na druge načine grijanja je u njegovoj ekološkoj prihvatljivosti, a također i u njegovoj autonomnosti (primjenjivo je i tamo gdje nema komunalne infrastrukture). Iako se Sunce može koristiti i za dobivanje električne energije, jos je uvijek granično rentabilno zbog visoke cijene fotonaponskih elemenata. Glavna primjena solarnih sustava u kućanstvu je za grijanje potrošne tople vode, kao i za dopunski sustav centralnog grijanja.

 

U narednom razdoblju obraditi ćemo detaljnije teme:

 

Solarno centralno grijanje

Solarno grijanje kuće

Centralno grijanje na struju

Centralno grijanje na plin

Centralno grijanje na drva

Podno centralno grijanje

Centralno grijanje na pelete

Centralno grijanje putem kamina